Följa upp din jobbansökan?

Arbetsförmedlingen har framförallt lyckas med med en sak – det är att få jobbsökande människor att följa upp sina arbetsansökningar – dock helt utan relevans och tanke.

Fråga rekryteraren relevanta frågor om tjänsten du sökt, kan du läsa svaret på hemsidan eller i annonsen – avstå – du stärker inte dina aktier direkt

 

Har du relevanta frågor om tjänsten så ska du absolut följa upp ansökan, du kanske till och med ska fråga dessa frågor innan du skickar in din ansökan, allt för att matcha det personligabrevet och CV mot den faktiska tjänst du söker. När du väl får tag på rekryteraren så inled inte samtalet med ”du var svår att få tag i” lämna inte heller ett mobilsvar där du ber rekryteraren ringa upp dig. Tänk på att du har cirka 7 sekunder på dig att göra intryck, ta vara på den tiden på bästa sätt.

Jag får in ett par hundra ansökningar i veckan, då ska man veta att en stora delen av min arbetstid går åt att projektleda min personal, så inför nästa gång du har tänk att följa upp din ansökan (jag kan nog tala för alla rekryterare) så gör det med finess och relevans. Så ska du se att chanserna ökar.