Stoppa inte in tandborsten om du inte tänkt borsta

Det var en morgon för några veckor sedan, jag stod i badrummet och skulle borsta tänderna, vi har numera en dyr eltandborste som ska göra succe mot karies och baktus. Som sedvanligt stoppar jag tandbortsen med tandkräm i munnen och trycker igång den. MEN, där står jag cirka 30 sekunder med brummande i munnen medan jag gör något annan. Jag tar sedan ur tandborsten och sköljer av den. Omedvetet tror jag att jag faktiskt har borstat mina tänder – i själva fallet har jag bara haft den i munnen utan en ända rörelse.

Jag får ofta frågan vad jag gör bra, mitt svar är att – jag  gör något – en doer  (jag står inte bara där med tandborsten i munnen och trott att jag utfört något). Exempel, jag mailar sällan någon i jobbet bara för att köpa mig tid och klappa mig på axeln och säga ”vad duktig du är Landerby som gjort detta”. Det är hemskt när organisationer mailar/skickar vidare ansvaret så att man själv är fri. Exempel, har du gjort slutrapporten? ”jag väntar på svar från Niklas så var på honom istället”. Detta är så otroligt oproffsigt, ta tag i dina uppgifter och lös dem och skicka inte runt den varma potatisen bara för att rädda ditt eget skinn.

”Stoppa inte in tandborsten om du inte tänkt borsta” Landerby 2013

Lämna ett svar