Arbete

Pågående

2019-01 – pågående

Manager B2B Sales, ATG Aktiebolaget Trav och Galopp

Stolt ansvarig för:

  • 10 regionsäljare och säljkårschef (KPI, P&L) – närmare 2000 butiker, sätta mål och utveckla.
  • KAM avdelningen (KPI, P&L) – centrala avtal och kampanjer med ex ICA, COOP och Axfood
  • Utbildnings avdelningen (spelansvar, intern och extern utbildning på ATG)

Utveckling, försäljning och innovation. Sitter med i ledningsgruppen för B2B Sales.

Avslutade

2016-08 – 2019-01

Head of Field Marketing & Client Director, Nordic Retail Group AB

Hade totalansvar för affärsområdet Retail Activation / Field Marketing. vi gjorde över 300 retail och eventbaserade projekt varje år i alla Nordiska länderna samt norra Europa.  Vi har exempelvis under 2016 haft över 1000 personer avlönade (250 fasta och 750 deltidare). I mitt interna team ingår Retail Project Managers, Client Managers och Talent Managers.

2015-02 – 2016-08

Client Service Manager, Sale Nordic AB

Totalansvar för några Sale Nordics mest lönsamma och största kunder. Driver fasta säljteam på över 20 personer, förhandlar med återförsäljare och utvecklar synligheten i retail. Jag har ett starkt samarbete med reklambyråer och kommunikationsbyrår för att ta tillsammans ta fram den bästa budskapet för en ökad försäljning i handeln.

2014-01 – 2015-02

Team Lead och Nordisk Projektledare, Sale Nordic Sverige AB

Från årskiftet 2014 är jag tilldelad att vara Team Lead för Svenska Sales Promotion teamet.

2011-10 – 2014-01

Nordisk Retail ProjektledareSale Nordic Sverige AB

Sale Nordic är nordens ledande expert inom rådgivning, bemanning och genomförande av säljdrivande aktiviteter.

Jag ansvarar för att projektleda, bemanna och administrera retail projekt där våra kunder är världsledande inom området hemelektronik och IT. Några kunder som jag har ett samarbete med är Samsung, Apple, Microsoft, AMD, Philips, Panasonic, Symantec och Olympus.

Exempel på case: Det mest vanliga är när en leverantör släpper nya produkter, då behöver de hjälp med  sell-out i butik, då tillsätter jag duktiga säljare. Inför dessa nysläpp behövs oftast marknadskampanjer som jag är med och tar fram.

Sälj- och marknadskonsult 2010-08 – 2011-10Sale Nordic Sveriga AB

Var anställd av Salenordic som är en rekrytering och bemanningsorganisation med spjutspättskompetens inom sälj och marknad inom Norden

2011-09 – 2011-10

Account Manager, Skolgarderoben Sverige AB, Stockholm

Jag ansvarade för återuppbyggnaden utav gamla prospekts samt nykundsbearbetning. Skolgarderoben arbetar med skolkläder mot grundskolor i hela Sverige

2011-05 – 2011-09

Retail SpecialistLG Electronic Nordic, Stockholm

Som Retail Specialist/Field Marketer på It-solution företrädde jag främst LGs B2C produkter, såsom monitorer, laptops och projektorer.  Jag arbetade även med produkter inom hemelektronik och telecom och företrädde dessa på mässor och event. Jag ansvarade för att stärka LGs roll i butiker som Media Markt, ONOFF, Siba, Webhallen och NetOnNet. Jag höll i produktutbildningar med säljare och såg till att de företrädde LGs produkter rätt. Mitt område är hela Sverige

2010-08 – 2011-04

Account ManagerInner Sweden AB, Stockholm

Jag ansvarade själv för hela försäljningsprocessen, från mötesbokning till att avtal skrevs mellan kund och Inner Sweden. Jag höll säljpresentationer och föreläsningar inför företagsledningar och andra beslutsfattande personer. Jag tog ansvar för nykundsbearbetning samt relationsbyggande med redan befintliga kunder. Inner arbetar med att skräddarsy hälsoprogram för företag.

2009-08 – 2010-08

Hälsorådgivare, Itrim, Stockholm

Jag vägledde personer med övervikt att nå sina uppsatta mål. Jag rådgav både individuellt och i grupp. Arbetssättet var att med kognitiv beteendeförändring, motivation och motion förändra livsvanor. Jag ansvarade för mina egna kunder samt försäljning och nykundsbearbetning. Har även ansvarat för B2B försäljning. Jag höll föreläsningar som beaktade ämnen såsom träningslära, kost och hälsa, stress, positivt tänkande och vikten av motivation för att utvecklas. Under min tid där blev vi årets Itrim center i Sverige och antalet kunder ökade med 50 procent.

2008-02 – 2008-11

Hemtjänst, Athena Omsorg, Umeå

Arbeta extra under studierna som hemtjänstbiträde.

2008-06 – 2008-09

Linjeproduktion, Volvo Lastvagnar, Umeå

Monterade lastbilshytter, där arbetade vi i högt tempo med krav på noggrannhet och precision. Detta var ett sommarjobb mellan terminerna.

2008-08 – 2009-01

Idrottsledare, Sweden Sportacademy, Umeå

Jag arbetade en gång i veckan med ett projekt vid sidan om studierna där jag var ledare för två grupper med barn födda 2001 och 2002. Mina uppgifter var att inspirera och utveckla barnen till att finna ett idrottsintresse utöver skolans idrott. Detta var ett väldigt inspirerande arbete som gav mig mycket glädje och kunskap och där min pedagogiska förmåga sattes på prov.

2005-06 – 2008-09

Säljare/biträdande butikschef, Teknikmagasinet, Umeå/Eskilstuna

Jag arbetade med kundkontakt, produktinformation, beställning av produkter och demonstration av diverse elektronik, teknik och övriga produkter. Jag hade ansvar för butiksskyltningen i Eskilstuna butiken. Blev under perioder tillförordnad butikschef, ansvara då för schemasättning och löner. Detta var ett extraarbete innan och vid sidan av studierna i Umeå.

2000-2005

Butiksuppbyggare, butiksbiträde, verkstadsmontör, förrådsverksamhet, dörrförsäljare, vaktmästare och tidningsutdelare.